De Grote Post
Hans Lenvain / VIRAAL

Stil Leven

Saar Swinters i.s.m. De Grote Post
za 3 aug - za 10 aug
3 aug
-
10 aug

Het lievelingshemd van je overleden papa. Het haarlint van jouw liefste vriendin die naar het buitenland verhuisde. De kousen van je zus waarmee je jaren geleden het contact verbrak. Het shirt dat je doet denken aan die zorgeloze versie van jezelf die je kwijtraakte.

Het zijn kledingstukken en verhalen als deze die een plek kregen op het tafelkleed dat De Grote Post samen met textielkunstenaar Saar Swinters maakt. Een zorgzame manier om afwezige geliefden zichtbaar te maken, om gemis tastbaar te maken, om stil verdriet deelbaar te maken.

Tijdens Theater Aan Zee kan ook jij bijdragen aan dit dierbaar textiel.

Kom langs met een kledingstuk dat je koestert. We tekenen de contouren ervan op een nieuw stuk stof – en rijgen dat op ons tafellaken. Dat betekent dat je jouw kledingstuk ongeschonden terug mee naar huis krijgt, we maken er enkel een afdruk van. Alle patronen vormen een patchwork van herinneringen en verhalen van al die mensen en levens die gemist worden.

We onthullen het tafelkleed en geven de gekoesterde herinneringen een plek tijdens de tweede editie van VUURWERK in De Grote Post (11 – 14 december 2024).

Credits

concept Saar Swinters

in samenwerking met De Grote Post