De Grote Post

Jools Holland in concert

Jools Holland
do 13 mrt 18:30
13 mrt
18:30
  • 13 mrt
    18:30
    CC het SPOOR, Harelbeke
    Op locatie - CC het SPOOR (Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke)

Tijdens een intiem concert laat de geniale pianist Jools Holland zich vergezellen door zijn vaste drummer Gilson Lavis en drie talentvolle zangeressen.  

Een muzikaal genie, zo mag je pianist Jools Holland best omschrijven. Op z’n 8 jaar leerde hij zichzelf piano spelen. Op z’n 16de trad hij toe tot de band Squeeze. In 1980 koos hij voor een solocarrière. Die resulteerde onder andere in zijn eerste ep Boogie Woogie. En in de oprichting van zijn eigen bigband met drummer Gilson Lavis, Hollands vaste partner on stage. 

De virtuoze, innemende Jools Holland verovert niet alleen podia wereldwijd. Sinds 1992 host hij het BBC-programma Later with Jools Holland en de BBC-oudejaarsspecial Hootenanny. Daarin geven grote namen uit de muziekwereld een liveoptreden.  

Die samenwerkingen resulteerden in de albumreeks Jools Holland & Friends. In 2021 verscheen Pianola. Daarop speelt Holland samen met onder andere Gregory Porter, Herbie Hancock, Tom Jones en Joe Bonamassa.

Bij de buren

Deze voorstelling vindt plaats in het CC het SPOOR Harelbeke. Vertrek met de bus naar Harelbeke om 18:30 aan De Grote Post. Een broodje is inbegrepen in de prijs.

Er zijn beperkte reductietarieven van toepassing.

Credits

i.s.m. Schouwburg Kortrijk