Enrico Fedrigoli

Bij de Buren

Geen betere plaats voor een streepje cultuur dan De Grote Post.

Maar we deinzen er niet voor terug om het - af en toe - ook eens op een ander te gaan zoeken. Dit seizoen nemen we de volgende afritten...

Programma

  • Jools Holland in concert

    Jools Holland
    do 13 mrt

    Tijdens een intiem concert laat de geniale pianist Jools Holland zich vergezellen door zijn vaste drummer Gilson Lavis en drie talentvolle zangeressen.  

    Een muzikaal genie, zo mag je pianist Jools Holland best omschrijven. Op z’n 8 jaar leerde hij zichzelf piano spelen. Op z’n 16de trad hij toe tot de band Squeeze. In 1980 koos hij voor een solocarrière. Die resulteerde onder andere in zijn eerste ep Boogie Woogie. En in de oprichting van zijn eigen bigband met drummer Gilson Lavis, Hollands vaste partner on stage. 

    De virtuoze, innemende Jools Holland verovert niet alleen podia wereldwijd. Sinds 1992 host hij het BBC-programma Later with Jools Holland en de BBC-oudejaarsspecial Hootenanny. Daarin geven grote namen uit de muziekwereld een liveoptreden.  

    Die samenwerkingen resulteerden in de albumreeks Jools Holland & Friends. In 2021 verscheen Pianola. Daarop speelt Holland samen met onder andere Gregory Porter, Herbie Hancock, Tom Jones en Joe Bonamassa.

    Bij de buren

    Deze voorstelling vindt plaats in het CC het SPOOR Harelbeke. Vertrek met de bus naar Harelbeke om 18:30 aan De Grote Post. Een broodje is inbegrepen in de prijs.

    Er zijn beperkte reductietarieven van toepassing.

  • Living Apartment Together

    NTGent / BERLIN
    za 24 mei

    Tijdens het toerende filmproject Living Apartment Together kijk je dwars door de gevel van een appartementsblok, waar alle bewoners hun eigen leventje leiden en toch verbonden zijn met elkaar. 

    Het publiek zit voor de zijgevel van een appartementsblok en krijgt een koptelefoon op. Via videoprojecties en audio-opnames kijken ze door de gevel heen, de zes appartementen binnen. Daar leiden de bewoners een alledaags bestaan. Het verhaal raakt in een stroomversnelling wanneer één van de bewoners plots sterft. De fervente puzzelaar was net de laatste hand aan een kopie van de zes appartementen aan het leggen. 

    Met Living Apartment Together toert BERLIN door verschillende steden, waar telkens zo’n twintig buurtbewoners in de huid van de personages kruipen. Zij stappen af en toe uit de projectie om zichzelf live vanop afstand te observeren. 

    Bij de buren

    Deze voorstelling vindt plaats op locatie in Gent. Vertrek met de bus naar Gent om 20:00 aan De Grote Post. Een broodje is inbegrepen in de prijs. Let op het late uur: deze voorstelling vangt aan in Gent bij zonsondergang!

    Er zijn beperkte reductietarieven van toepassing.

  • Grysde

    Het Eenzame Westen
    za 18 jan

    Het Eenzame Westen schuimt een jaar lang onze kust af en brengt een verhaal over vergrijzen, maar niet willen vervagen.

    Over ergens landen en er hopelijk ook aarden. Over lokalen versus aangespoelden. En over de lusten en lasten van de vergrijzing voor plaatselijke overheden. Dat doet de voorstelling in het West-Vlaams én het Antwerps, zo geeft GRYSDE de vele pensioenimmigranten een eigen stem.

  • Nina

    Muziektheater Transparant / Claron McFadden
    zo 1 dec

    Sopraan Claron McFadden kruipt in de huid van zangeres, pianiste, schrijfster en burgerrechtenactiviste Nina Simone. 

    De transformatie mag je letterlijk nemen, want via innovatieve technieken geeft ze zichzelf in realtime toegang tot Nina Simones stem. Zo reconstrueert ze interviews, openbare toespraken en flarden van haar legendarische optreden op het jazzfestival van Montreux in 1965.  

    Op het podium staan slechts één piano en een krachtige, charismatische stem. Samen bundelen ze zich tot een poëtische, muzikale superkracht.

  • Elgar & Sibelius

    Deutsches Symphonie-Orchester Berlin & Vilde Frang
    za 19 okt

    Violiste Vilde Frang werd als twaalfjarige ontdekt door de Letse dirigent Mariss Jansons.

    Sindsdien verovert ze ’s werelds grootste podia. Toch bewandelt ze trouw haar eigen pad. Ze vermijdt overbekende vioolconcerto’s en omarmt minder bekende parels, zoals het nobele concerto van Elgar. In Concertgebouw Brugge krijgt ze de ruggensteun van het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, in de pers ooit omschreven als een ‘orkestrale denktank’.

    Programma

    Edward Elgar (1857-1934): Vioolconcerto in b 

    Jean Sibelius (1865-1957): Symfonie nr.2 in D