De Grote Post
Nichon Glerum

Double Bill: Nieuw Nederland

Frascati / Kim Karssen + Sofie Kramer
za 26 okt 19:00
26 okt
19:00
  • 26 okt
    19:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Tijdens deze Double Bill geniet je van twee voorstellingen op één avond. Daarbij maak je kennis met twee opkomende talenten uit Nederland.

We’re all alone in this together - Frascati/Kim Karssen

Samen met Elias De Bruyne kruipt Kim Karssen in de huid van twee clowns die zich als mens verkleden en de volwassen wereld betreden. 

Tijdens deze muzikale, beeldende voorstelling willen de twee hoofdpersonages niet alleen zijn. Toch weten ze niet goed hoe het samen net moet. Ze proberen zich als volwassen mensen te gedragen en betreden het slagveld van de liefde. Daar moeten ze afrekenen met draken en spoken: met een enge man die achter je aan fietst en een norse buurvrouw die zegt dat je fantasie op hol slaat. De clowns kunnen moeilijk onderscheiden welke draak een mens is en welke mens een draak. Tegelijk ontdekken ze dat de regels voor hem anders zijn dan die voor haar.  

Deze voorstelling is het nieuwste werk binnen Karssens kleine, veelbelovende oeuvre dat in 2023 het Wim Bary Stipendium won, een oeuvreprijs voor theatermakers jonger dan 35. 

A Pole Tragedy - Sofie Kramer

Met A Pole Tragedy onderzoekt theatermaker en paaldanser Sofie Kramer een grijs gebied tussen geweld en erotiek. Ze putte haar inspiratie uit Iphigenia in Aulis, een beroemde tragedie van de Griekse toneelschrijver Euripides. Daarin vecht een leger mannen een legendarische oorlog uit. Ze hopen op de overwinning, daarom offeren ze een vrouwenlichaam aan de goden. 

Sofie Kramer vraagt zich af op welke manier vrouwen anno 2024 hun lichamen opofferen. Ze voert Iphigenia op als heroïsch alter ego. Met haar lichaam treedt ze in een zweterig duet met een metershoge, interactieve danspaal. Die bouwde ze samen met geluidskunstenaar Mári Mákó

Credits

We’re all alone in this together - Frascati/Kim Karssen

Kim Karssen samen met Thibaud Delpeut, Elias De Bruyne, Scott Robin Jun, Hanne Pierrot, Noah Jansen, Tobias Moerenhout

 

A Pole Tragedy - Sofie Kramer

concept, tekst en performance Sofie Kramer 

instrumentontwikkeling en geluidsontwerp Mári Mákó 

dramaturgie Doke Pauwels 

audio-technisch advies en audio operator paal Anne-Jan Reijn 

lichtontwerp en video Hendrik Walther 

kostuumontwerp Esther Sloots 

artistieke coaching Keren Levi 

techniek Leon Vergouw 

foto Nichon Glerum 

teaser Hessel Stuut 

mede mogelijk gemaakt door Bureau Dégradé, GREENHOUSE/Veem House for Performance, Fonds Podiumkunsten, Amarte, Norma Fonds en het AFK 

met dank aan Podium Bloos