De Grote Post
Michiel Devijver

Double Bill: Queens and the desert

Simon Baetens + Antigone / Tomas Pevenage
za 10 mei 19:30
10 mei
19:30
  • 10 mei
    19:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Dactylo

Double Bill: deze twee voorstellingen voeren je langs dragclubs ver en dichtbij. 

I’m not done - Simon Baetens

Met I’m Not Done schotelt Simon Baetens je een intense, speelse voorstelling voor. Daarin belicht hij thema’s als zelfprofilering, eenzaamheid en onderweg zijn. Hij stelt je voor aan Electra, zijn alter ego. Die verlaat voor het eerst de dragclub en baant zich een weg naar het theater.  

Electra neemt je mee op een zinderende reis. Dragperformances, muziek, video’s en teksten scheppen een dromerige wereld. Daarin doorkruis je virtuele en emotionele landschappen die constant transformeren. Terwijl de grenzen tussen technologie en werkelijkheid alsmaar vervagen. 

Via popmuziek leidt I’m Not Done je door het labyrint van het internet, net als niet te stoppen doom scroll. De voorstelling brengt een eerbetoon aan schaamteloos theatrale popconcerten en poëtische songteksten. Zo onderzoekt I’m Not Done of uitbundigheid en diepgang wel echt hand in hand gaan. 

Sabah - Antigone/Tomas Pevenage

Tijdens dit muzikale, sexy queer-cabaret neemt Tomas Pevenage je mee naar het Midden-Oosten, waar hij je voorstelt aan verschillende legendarische Arabische diva’s. Tien jaar lang zwierf Tomas door Palestina, Libanon, Jordanië en Syrië. Hij voert je naar de nachtclubs van Beirut en de stomende badhuizen van Damascus, waar hij vertelt over zijn relaties, liefdes en verlangens. Tegelijk illustreert hij hoe de queer-community naar een gevaarlijk evenwicht tussen zichtbaarheid en veiligheid zoekt, in een gebied boordevol crisissen, oorlogen, revoluties en conflicten. 

Hij blikt ook terug op 2019, toen hij zich op een nieuw hoofdstuk in Libanon stortte. Daar dook hij in het leven van zangeres en filmster Sabah (1927-2014). Op het palmares van deze eigenzinnige, modieuze feministe prijken maar liefst vijftig albums, net geen honderd films, twintig theatervoorstellingen, dertig esthetische operaties en negen echtgenoten. Ze groeide dan ook uit tot een queer-icoon in de Arabische wereld. 

Credits

I'm Not Done - Simon Baetens

van & met Simon Baetens

coach Nathan Ooms

dramaturgie Lisa Vereertbrugghen

kostuumontwerp Robbert Geens

lichtontwerp & techniek Kato Ooms

productie VIERNULVIER

coproductie DE SINGEL, KWP, De Grote Post & C-Mine

met steun van De Vlaamse Overheid, BUDA & KAAP

met dank aan Natalie Gielen, Louis Janssens & Elsemieke Scholte  

 

Sabah - Antigone/Tomas Pevenage

van & met Tomas Pevenage 

eindregie Randi De Vlieghe 

coaching Dahlia Pessemiers-Benamar  

scenografie Jana Roos 

productie Antigone 

coproductie Perpodium 

met de steun van Tax Shelter van de Belgische federale overheid via Cronos Invest