Dinska Duinslaeger
Aardbeientaart voor mijn papa
Biscuit:
6 eieren
250 g kristalsuiker
250 g zelfrijzende bloem
Vulling:
room, bloemsuiker, aardbeienconfituur
Afwerking:
verse aardbeien
Klop de eitjes op samen met de suiker, tot het deel luchtig en verdubbeld is in volume. Roer er voorzichtig met een spatel de zelfrijzende bloem onder.
Bak op 180 graden tot er niets meer aan de prikker kleeft.
Klop de room op met de bloemsuiker. Snij de taart in twee en vul met een laag luchtige crème, en een laagje aardbeienconfituur.
Werk de taart af met verse aardbeien. En eigen creativiteit 😊.
Dinska:
Mijn papa was thuis de kok, hij leerde me van kindsbeen af alles over bakken. Biscuittaart vond ik het leukst om te maken. Ik keek altijd uit naar het moment waarop de biscuit kon gesneden worden, omdat je dan creatief kon zijn bij de afwerking. Mijn papa rolde de biscuit als een wiel door een berg hagelslag, waarna we samen de restjes chocolade en deeg met de vingers oplikten. Deze taart is mijn zomerse versie daarvan, met aardbeien in plaats van hagelslag.
Hij kon toen waarschijnlijk nooit vermoeden dat hij mij de liefde voor het bakken zo hard meegaf.
Nu ik in de Oode werk, belt hij me soms op met raad over bakprocessen of verhoudingen, maar wanneer ik bij hem thuis kom en hij bijvoorbeeld Brusselse wafels aan het bakken is ga ik nog altijd bij hem staan. En voor je het weet zijn we dan weer over deeg aan het praten.
Het lekkerste wat iemand ooit voor mij kookte?
Op nieuwjaar maakte mijn oma vooor iedereen een garnalenglaasje maakte: sla, tomaat, garnalen en een whiskeysausje. Ze had een vintage machine om er ei overheen te snipperen, daarbij mochten we altijd helpen. Puur en enorm lekker.
Foto: (c) Hans Lenvain / VIRAAL
Interview: Simon Monbaliu
Elke maand verschijnt een nieuw portret en recept in aanloop naar VUURWERK 2024.