Politiek debat: lokaal beleid en inclusie

Dyade
zo 8 sep 10:00 - 12:00
8 sep
10:00 - 12:00

Op 13 oktober kiezen we allemaal voor een nieuw lokaal bestuur. Een bestuur waarvan we hopen dat die rekening houdt met alle Oostendenaars…ook zij die kampen met een beperking!

Mensen met een beperking maken immers deel uit van onze samenleving! Ook zij verdienen een plekje in het lokaal beleid waarbij aandacht is voor diverse levensdomeinen zoals vrije tijd, wonen, werk, onderwijs en mobiliteit. Een lokaal beleid waar inclusie en toegankelijkheid structureel verankerd worden, biedt kansen voor een inclusieve stad waar elke Oostendenaar van belang is!

Via een debat willen we mensen met een beperking de kans bieden hun bekommernissen en wensen over een 'Oostende voor iedereen' duidelijk te maken aan de lokale politieke partijen. Met stellingen en vragen uit de doelgroep gaan we de visie op inclusie bij onze politici na. Moderator Stefan Kerger (Oostendenaar en journalist bij Focus WTV) zal het debat in goede banen leiden.

Heb jij zelf een vraag voor de politici? Of wil jij jouw zorgen over een toegankelijk en inclusief Oostende bekend maken? Stuur dan een mailtje naar Sara via sara.zajc@dyadevzw.be en we proberen wordt jouw vraag op te nemen in het debat.

Praktisch

9u30: Deuren open

10u: Aanvang debat

11u30: Netwerkmoment - Ga zelf in gesprek met de lokale politici

Het gebouw en de zaal zijn toegankelijk voor rolwagengebruikers. Een doventolk zal aanwezig zijn.

Credits

Dyade vzw in samenwerking met DyadePlus, Ithaka, Dovenactie Oostende-Middenkust, Klein Verhaal, BMLIK-Oostende, dhr. W.S.