De Grote Post

Zwart Gat Antarctica

De Nieuwe Bazaaar
Première
di 11 feb 20:30
11 feb
20:30
  • 11 feb
    20:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Een man verliest de belangrijkste persoon in zijn leven. Zijn verdriet slorpt hem op. Tot hij op een dubbele reis vertrekt. 

“Er is een zwart gat in mijn huis. Aan de keukentafel. Waar zij vroeger zat. Niet dat ze zo’n vaste plaats had. Het had ook de zetel kunnen zijn, of het bed, maar het is de keukentafel geworden.”  

Hans Van Cauwenberghe vlucht weg van het zwarte gat in z’n huis. Hij vertelt over zijn gebroken hart. Dat doet hij met dezelfde passie waarmee hij over fysica spreekt. Zijn reis voert hem naar extreme bestemmingen, plaatsen waar tijd en ruimte niet lijken te bestaan. Dankzij zijn kennis over de sterren houdt hij zijn schip op koers. Hij volgt het spoor van de historische poolreizen en de toekomstige Marsmissies. Kan de wetenschap ervoor zorgen dat zijn geest niet uit elkaar valt?


Een reis naar de sterren: van De Grote Post naar Astropolis!

Bij aankoop van een ticket voor ‘Zwart gat Antarctica’ krijg je gratis toegang tot Astropolis - Space Science Center! Astropolis is dé bestemming in Oostende voor alles wat met sterrenkunde en ruimtevaart te maken heeft. Deze aanbieding is geldig van 12 februari tot en met 31 mei 2025.

We houden de wetenschap en de poëzie vaak van elkaar gescheiden. Dat is dom, want zo ontnemen we onszelf een scherp zicht op de complexiteit en de schoonheid van de wereld.

Credits

spel Hans Van Cauwenberghe

live muziek Jo Thielemans

tekst Willem-Jan Wellens