De Grote Post
Wendy Marijnissen

Gambling Game

SKaGeN
di 6 mei 13:30
6 mei
13:30

Gambling Game tast letterlijke en figuurlijke grenzen af: tussen documentaire en fictie, tussen live en digitaal, tussen Europese ambtenaren en inwoners die soms tegen wil en dank deel uitmaken van het verhaal.

De 16-jarige Sajid wil aan de harde realiteit ontsnappen. Als zijn alter ego SK verliest hij zich in een gewelddadige virtuele game. Daarin moet hij de Europese buitengrenzen testen. Hij put uit z’n eigen ervaring als jongere op de vlucht. Zo weet hij grenspatrouilles, raids en obstakels te ontwijken. Want hij moet natuurlijk voldoende credits overhouden om te overleven.

Tegelijkertijd wordt de kersverse directeur van het grens- en kustwachtagentschap Frontex in het Europees Parlement op het matje geroepen door de subcommissie mensenrechten.

Wat volgt, is een confrontatie tussen het bastion Frontex en SK, een jongen die zich al gamend een weg naar de buitengrens heeft gebaand.

Credits

van en met Sajid Khan, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens, Mathijs F Scheepers (als roterende cast)

dramaturgie en research Elisa Demarré

scenografie Korneel Hamers en Erik Engels

techniek Erik Engels, Jens Clerbout, Joaquin De Rycke

geluidsontwerp Tim Vets

Unreal Engine animaties Sam Gielen

digitale bewerking Jaak Digitaal

graphics Lidia Nagibina

drones Sky Vision

montage Eric Engels, Nils Janssens

kostuums en props Barbara Delaere en Julia Weisbrich

productionele en administratieve ondersteuning Suzanne De Clercq

productie SKaGeN en De Studio, Perpodium