De Grote Post
Alice Dooreman en Lilith Pas

Rest and Relaxation

OTTESSA
KIEM / Première
vr 4 okt 19:00
4 okt
19:00
  • 4 okt
    19:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Dactylo

Tijdens Rest and Relaxation reageert het nieuwe spelerscollectief OTTESSA op het populaire boek Mijn jaar van rust en kalmte van Ottessa Moshfegh.

In haar de roman schetst Ottessa Moshfegh een getormenteerde jonge vrouw. Die wil een jaar lang kunstmatig slapen. Want alleen door zichzelf te verdoven, kan ze ontsnappen aan haar eigen onvermogen om te functioneren in de wereld rondom haar.  

In Rest and Relaxation zetten vier jonge spelers het leven op sluimerstand. Ze tasten de grenzen af tussen slapen en waken. En dat heeft z’n effect: ze komen terecht in een bevroren landschap en raken alsmaar minder gehecht aan het leven. Ze dreigen helemaal te verdwijnen. Toch lijken ze op zoek naar iets… misschien wel naar elkaar. Wanneer ze ontwaken, zien ze dat de wereld radicaal veranderd is. Althans, dat hopen ze. Dat dromen ze.  

OTTESSA bestaat uit Matilde Casier, Colette Goossens, Lilith Pas en Eliza Stuyck. Het jonge collectief haalde een selectie binnen voor Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. Eigen Kweek is een samenwerking tussen 57 culturele centra in West-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen en Trappelend Talent.

Onderdeel van

Credits

REST AND RELAXATION is een EIGEN KWEEK productie

creatie & spel OTTESSA 

scenografie & licht Lars Uten 

spelcoach Kristien De Proost 

dramaturgie Abigail Gypens 

zakelijke leiding Luca Persan 

promobeeld Alice Dooreman en Lilith Pas 

met de steun van De Vlaamse Gemeenschap 

in samenwerking met Trappelend Talent 

met dank aan TAZ, Vincent Company, CAMPO